Egy 2012-es tanulmány felvette a kérdést, hogy a Lactobacillus delbrueckii subp. A Bulgaricus bármilyen hatást gyakorolt négyféle tejfehérje antigénhatására: α-laktalbumin (α-LA), β-laktoglobulin (β-LG), α-kazein (α-CN) és β-kazein (β-CN)). Ezek a fehérjék a tehéntejben található fő proteinek, és ismert, hogy antigén tulajdonságokkal rendelkeznek emberekben, elsősorban kisgyermekekben és csecsemőkben. A kisgyermekek és csecsemők 2-5% -a szenved tehéntejfehérje-allergiától( CMPA), amely káros hatással van fejlődésükre, és akár death. Ezt az allergiát megkönnyíti a tejfehérjék antigenitása, amely a fehérjék azon képessége, hogy kiváltja az immunválaszt a testben, ami számos lehetséges allergiás reakciót eredményezhet. A vizsgálatot a nem erjesztett tej és a Lactobacillus delbrueckii subsp. A Bulgaricus összehasonlítja antigénhatásaikat annak megállapítása érdekében, hogy a fermentációnak volt-e hatása a fehérjék antigenitására. Az antigenitásokat enzimhez kapcsolt immunszorbens vizsgálattal( ELISA) mértük. Az eredmények azt állították, hogy a tehéntej erjedése Lactobacillus delbrueckii subsp. A Bulgaricus csökkentette az α-LA és β-CN antigenitását. Ennek ellenére megemelkedett az α-CN antigenitása, másrészt a β-LG nem volt hatással.
Image 358A | Lactobacillus delbrueckii alsz. Bulgaricus a joghurtból. A számozott kullancsok 11 μm távolságra vannak egymástól. | Bob Blaylock / Attribution-Share Alike 3.0 Unported | Page URL : (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:20101210_014809_LactobacillusBulgaricus.jpg) a Wikimedia Commonsból
Szerző : Allen Kuslovic
Megjegyzések
Megjegyzés küldése